Ordutegia: 9:00-13:00.Tokia: Potxoenea.Prezioa: ikastaro osoa 96 euro, Alkartasuna Kooperatibako bazkideek doan. Saio solteetarako ere izena eman daiteke. Horretarako, Alkartasuna Kooperatibarekin harremanetan jarri. Ikastaroko saioen egutegia:-Otsailak 16: Sagastien neguko kimaketa eta ongarriketa. Aitor Etxeandia.-Martxoak 2: Fruitu arbolen udaberriko edo zotzeko txertaketa. Josu Osa.-Martxoak 23: Sagastien neguko kimaketa, gaixotasunak eta tratamenduak. Aitor Etxeandia.-Apirilak 6: garbitasuna sagardoaren kalitatearen lagun. Sagardoa egurrezko ontzietan. Sagardoaren historia bat, zer ikasteko? Egoitz Zapiain eta Jakoba Errekondo.-Maiatzak 18: Ilargia eta egutegi biodinamikoa. Xabier Akizu.-Ekainak 1: Sagastien udako kimaketa, gatzak eta izurriteak. Aitor Etxeandia.-Uztailak 13: Fruitu arbolen udako edo begiko txertaketa. Josu Osa.-Irailak 7: Sagarraren heldutasun analisiak. Etxean sagardoa egiteko hastapenak. Aitor Etxeandia eta Egoitz Zapiain. Oharra: kimaketa praktikak bertako sagastietan egingo dira. Izen ematea:943 361 114alkartasuna@usurbil.comalkartasuna.eus Antolatzailea: Alkartasuna Usurbilgo Baserritarren Kooperatiba.Laguntzaileak: Sagardoaren Unibertsitatea, Sagarki, Bizi Sagardoa, Usurbilgo Udala.
10:00 Usurbilgo frontoian elkartu.10:05 HARRIA HITz bisita gidatua herrigunean (Dema Plaza, Udarregiren omenezko eskultura, zumetaren murala, Mikel Laboa Plaza, Tapiaren murala, Askatasuna Plaza, Sagardoaren Monumentua).11:15 Zumetaren Arte Estudiora bisita.12:35 TxTxTx Txokoaldeko Txalapartaren Txokora bisita. Zehaztasunak: "60ko hamarkadara bidaia (eta gogoeta) proposatuko dizuegu eta, bide batez, goiz-pasa ederra egiteko aitzakia ere bai, 10:00etatik aurrera, HARRIA HITZ bisita gidatua eskainiko baitugu Usurbilen. Euskal tradizioa eta modernitatea ederki uztartu dituen herria da Usurbil, baita euskal sorkuntzarekin konprometitutako herria ere. Inon baino hobeto islatzen da 60ko hamarkadan Euskal Herrian gertatu zen kultura-eztanda, eta baita eztanda horren ondorena ere. HARRIA HITZ ibilbideak, herrigunean ikus daitezkeen zenbait elementuren bitartez, Usurbilek euskal kultura garaikidearen susperraldian jokatutako papera ezagutaraztea du helburu". Hizkuntza: Azalpenak euskaraz emango dira. Informazioa eta erreserbak: 688 818 017 / info@kultour.pro Bisita DOAKOA izango da. Aldez aurretik izena ematea beharrezkoa da (25 lagun, gehienez). Antolatzailea: Usurbilgo Udala eta Ereiten.
Ordua: 21:00.Tokia: Guria taberna.Zehaztasunak: bertako barazkidun entsalada, Lartzainetako oilaskoak parrillan, Usurbilgo arrautz eta esnedun flana.