Erribera Astigarragako Kulturgunean egin dute prentsaurrekoa eta Xabier Urdangarin herriko alkateaz gain, Ander Gonzalez sukaldaria eta beste hainbat ordezkari bildu dira. Urdangarin alkateak Aste Santuan ospatzen den sagardo berriaren dastaketa eta aisialdiak duen garrantzia azaldu du: "XIX. mendean eta XX. mendearen hasiera arte, Astigarraga eta Hernani modan zeuden beren sagardotegiengatik. Herritarren aisialdirako guneak ziren eta ohikoa zen bertan bertsolariak zein kanpoaldean tokan edo bolotan jolasten zebiltzan koadrilak topatzea. Tranbia erabiliz, Donostiako jende asko gerturatzen zen Aste Santuan eskualdeko sagardotegietara eta sagardo berria kupeletatik dastatzen hasten ziren". Modu horretan, Sagardoetxea Museoak Aste Santu honetan sagardoaren kulturaz gozatzeko prestatu dituen esperientzien bideoa aurkeztu du: Museoa eta sagardotegia, Sagardoa eta Itsasoa, Sagarbike, Sagartrekking, Astigarragako bisitak bizikletan, Chillida eta sagardoaren kultura... horiek dira besteak beste, sagardoaren kulturaz gozatzeko proposamenak.
Euskadiko Turismoari babesa emateko, Eusko Jaurlaritzak turismo bono sistema bat jarri du martxan. Javier Hurtado Sailburuak adierazi duenez, bono horiei esker herritarrek sagardoaren kulturaz nahiz beste turismo jarduerez gozatzeko aukera izango dute eta sektorea indartzen lagunduko dute. Sagardoaren kulturako aisialdiko eskaintzari babesa ematen dion beste erakundeetako bat da Gipuzkoako Foru Aldundia. Iker Goiria Turismo zuzendariak honakoa esan du: "Sagardotegira joatea esperientzia gorena da eta benekotasuna daukan esperientzia ere bada". Horretaz gain, Sagardoetxeak sagardoaren kulturaz familian gozatzeko duen eskaintza azpimarratu du.
- Kolore horixka eta fruta usaina duen sagardoa da.
- Txinparta fina du eta ahoan biribila da.
- Konplexutasun handiko sagardoa da, bilakaera ahalmen handikoa.